El projecte consisteix en sessions/tallers participatius de música de manera quinzenal i durant un període de 5 a 9 mesos que finalitzen en un concert per a altres interns del centre penitenciari, famílies i treballadors del centre.

Al llarg de les sessions els participants aprenen a tocar instruments que queden en el centre per tal que puguin tenir-hi accés i practicar entre sessions de treball, enfortint el compromís amb el projecte i amb el seu aprenentatge, que repercuteix de manera directa a la resta de participants, al grup, i al benestar que aquests avenços i aprenentatges plens de motivació proporcionen.

Un projecte l’impulsa el grup Ukessomriures, que lidera el projecte i les sessions a la presó Brians 2 acostant el món de l’ukulele a persones i col.lectius diversos, donant a conèixer l’instrument i les seves possibilitats, combinat amb l’ús de la veu i altres instruments de percussió. Treballant els vincles de qualitat i altres aspectes de vida, estretament relacionats amb el fet musical i la música en grup.

Ukessomriures a Brians 2