A les UCI – Unitats de Cures Intensives de Neonatologia generant entorns agradables i respectuosos, de cures i d’acompanyament a les persones a través de la música i la creativitat com a eines poderoses per a la socialització, l’empoderament i el benestar.

El nostre servei ha implementat una atenció als nounats i a les seves famílies basada en el concepte de cures centrades en el desenvolupament. Des d’aquest punt de vista, el projecte d’ARTransforma millora el pronòstic del desenvolupament dels nounats i aporta eines de suport fonamentals que segueixen les recomanacions internacionals i les guies de bona pràctica clínica.

Óscar García-Algar. Cap de Servei de Neonatologia. Hospital Clínic-Maternitat. ICGON, IDIBAPS, BCNatal, Barcelona. Universitat de Barcelona

Accions performatives, amb repertori adaptable segons cada situació i intenció, i accions de caire més participatiu amb nadons, famílies i personal sanitari. També es fan processos creatius amb les famílies (cançons dedicades als seus nadons ingressats a les UCI) i formacions, tant per a famílies com pel personal sanitari (infermeres, doctores, pediatres, etc.).