“La verdadera discapacitat és deixar de tenir oportunitats”

Queralt Prats, fundadora i directora d’ARTransforma. “El Periódico” 5 de juliol de 2010.

Sessions setmanals de música, dansa, teatre, arts plàstiques i circ dissenyades per a nadons, infants, joves i adults amb diversitat funcional, pluridiscapacitat o problemàtiques de salut mental.

Es fomenta el gaudi, la creativitat, l’interès i l’aprenentatge en les diferents disciplines artístiques per mitjà d’activitats accessibles basades en els interessos i les necessitats de les persones que formen cada grup.

Música

Dansa

Teatre

Arts plàstiques

Circ

Música i Dansa a l’abas

“La creativitat és un antídot contra l’avorriment, contra la repetició i contra la vida en blanc i negre o en gris. La creativitat dona molts colors i si els combines d’una manera diferent cada dia pot ser d’un color diferent. Tothom pot ser creatiu, no cal ser un creador per a ser creatiu.”

Màrius Serra, Escriptor
  • Sentir “Per mi la música és una manera de viure o un motiu. És quelcom important”

  • Connectar “Em vaig deixar anar i vaig sentir que érem un tot, sense més barreres ni diferències. Em van ajudar molt”

  • Gaudir “La verdadera discapacitat és deixar de tenir oportunitats”

  • Explorar “Jo sé que podem fer grans coses si ens ho proposem”

     

Es fomenta el gaudi, la creativitat i l’interès en les diferents disciplines artístiques per mitjà d’activitats accessibles basades en els interessos i les necessitats de les persones que formen cada grup. Aprenentatges artístics i habilitats per la vida. Expressió, comunicació verbal i no-verbal, amb el cos, amb els sons i els instruments. Emocions, motivació, estimulació, curiositat, socialització, interacció i nous vincles.

El projecte ens ha demostrat, des de 2009, que aquestes activitats tenen una gran vàlua per a participants, famílies, voluntariat, artistes i altres professionals involucrats en el projecte. Per ARTransforma la paraula discapacitat sorgeix de la manca d’oportunitats i no pas de cap condició individual de la persona per a sumar en l’art i la cultura.